maandag 6 december 2010

Erika Van Tielen moddergevecht voor Vlaanderen Vakantieland in Costa Rica

 
Erika Van Tielen midden in een moddergevecht voor Vlaanderen Vakantieland in Costa Rica, Pura vida in Costa Rica, deel 2.
Erika Van Tielen en Leen reizen verder door Costa Rica en genieten van de prachtige natuur in het park Rincon de la Vieja.
Twee zotte vrouwen: Erika Van Tielen en Leen Merckx. Eén exotisch land: Costa Rica. En één opdracht: vind het gezin terug waar Leen tien jaar geleden een jaar lang woonde.
Meer heb je niet nodig voor een dolle roadtrip van kust naar kust. Gevuld met pura vida, magische fauna en flora, sexy surfdudes, overjaarse hippies, indrukwekkende ecolodges, prettige gestoorde ruiters, mysterieuze nevelwouden, bejaarde quakers, verlegen koffieboeren én heroïsche moddergevechten.
Move over Thelma & Louise. Hier zijn Leen en Erika Van Tielen.
REPORTER : Erika Van Tielen
REGISSEUR : Etienne Bruylandt
Reisdocumenten
Om net als Erika Van Tielen naar Costa Rica te reizen heb je een internationaal paspoort nodig (minstens 6 maand geldig na terugkomst). Bij je vertrek uit Costa Rica betaal je een vertrekbelasting van 26 dollar.
Costa Rica heeft een tropisch klimaat. Het droog seizoen loopt van december tot april, het nat seizoen van mei tot november. Dus neem je bikini of badpak mee.
Het is in Costa Rica zeven uur vroeger dan in België (tijdens onze zomertijd zelfs acht uur).
Om van het elektriciteitsnet van Costa Rica gebruik te kunnen maken heb je een 110V Amerikaanse stekker nodig.
Je moet ingeënt zijn tegen hepatitis A en B en buiktyfus. Ook malaria
komt voor in Costa Rica, dus neem net als Erika Van Tielen een goede muggenmelk mee.
LEUK LOGEREN
El Cafetal Inn
In El Cafetal Inn logeert Erika Van Tielen net buiten de hoofdstad. Het stadje Atenas heeft een microklimaat en het staat er vol prachtige planten en bloemen.
Adres: Santa Eulalia of Atenas, 105 Atenas, Costa Rica
www.cafetal.com
www.hotelcafetalinn.com
Hotel Vista Atenas
In hetzelfde dorp kan je ook logeren bij de Belgische Vera in Hotel Vista Atenas.
Rancho Margot ligt dan weer vlakbij het Arenal meer en is een echte ecolodge. Dit is het absolute lievelingsplekje van Erika Van Tielen, Leen en de hele crew.
De kamers zijn geweldig, het eten heerlijk en de uitbaters sympathiek.En een rondje yoga wordt hier door iedereen gesmaakt, van de groententelers tot de knappe keukenhulp uit Oostenrijk.
De Guayabo Lodge ligt in het prachtige vulkaanlandschap van de Turrialba vallei.
De charmante gastvrouw Miss Edith serveert je lokale gerechten tegen een zeer vriendelijk prijsje.
Adres: Cahuita, Limon (vlakbij het strand)
Bezoek ook de fantastische nationale parken van Costa Rica
* Poas Volacano National Park
Er zijn weinig plaatsen in de wereld waar Erika Van Tielen zo snel en zo dicht bij de krater van een enorme vulkaan geraakt.
In Malpaiso keuren Erika Van Tielen en Leen eerst uitvoerig de knappe en sexy surfboys om dan uiteindelijk zelf aan de slag te gaan met Josh, om te surfen welteverstaan.
 
'Hij is een heel sympathieke Canadees die de ene helft van het jaar in Hawaï verblijft en de andere in Malpaís, gewoon om te surfen', weet Erika Van Tielen nog.
 
'Hij wordt in vele gidsen genoemd als een van de beste instructeurs. Terecht, want ik kreeg heel snel vertrouwen, terwijl ik in het begin heel zenuwachtig was. De golven lenen zich hier uitstekend om te leren surfen; ze stuwen je als het ware vooruit en doen eigenlijk al het werk voor jou.'
Hippies in Montezuma
Genoeg gewerkt voor Erika Van Tielen, tijd voor andere actie. Hoewel, in Montezuma, het artistieke hippiedorpje waar artists en dreamers al jarenlang op afkomen als bijen op honing is dat heel relatief.
 
De straten worden er overspoeld door de vreemdste vogels. Vrouwen met groene glitterschoenen en mannen met ontblote getatoeëerde torso's lopen er relaxed naast elkaar.
 
Een vreemde plaats vraagt om een bijzondere activiteit, en de yoga van ene Ninoska Gomez past perfect in dat plaatje. Erika Van Tielen en Leen krijgen elk een grote gele bal in de handen geduwd, waarmee ze hun 'rondheid moeten activeren', zeker geen sinecure voor Vlaamse vrouwen met cupmaat A .
 
'We zijn wezens van de jungle, we moeten spelen en in de bomen hangen', brabbelt Ninoska. 'Soms moet je je niet te veel vragen stellen over wat je aan het doen bent', zucht Erika gelaten.
Tijd alweer voor het volgende nationaal park: Rincón de la Vieja. De wel heel kleurrijke gids René heeft maar liefst veertien kinderen en is altijd te vinden voor een knuffel, zeker met twee knappe Belgische meisjes.
 
Erika Van Tielen en Leen trekken te paard door het prachtige reservaat, dat zich uitstekend leent tot trektochten langs onder meer de pailas of kokende modderpoelen –uitlopers van de vulkaan die in de omgeving ligt.
 
In het park vind je ook spa's die gebruik maken van de warme modderbaden, zoals de Hacienda Guachipelin  met zijn Simbiosis Spa. Met veel plezier wentelen Leen en Erika Van Tielen zich er in de modder en er ontstaat zelfs een heus moddergevecht tussen de twee vriendinnen, waarna ze de modder van de bikini's spoelen in het zwembad.

1 opmerking:

  1. Wow, erg plesant! Ondanks de modder vindt Ad u erg schoon! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen