zaterdag 22 januari 2011

Erika Van Tielen met zwart haar voor Vlaanderen Vakantieland in Slovenië: Black Balkan Beauty

Erika Van Tielen met zwart haar voor Vlaanderen Vakantieland in Slovenië: Black Balkan Beauty
Een vergeten stukje hemel, zo noemen de Slovenen hun land. En dat is maar een klein beetje overdreven, vindt Erika Van Tielen na haar rondreis door Slovenië.
Erika Van Tielen springt van een berg (gelukkig met een parachute) en ontdekt achtereenvolgens het Triglav Nationaal Park, met het meer van Bohinj en het ouderwetse dorpje Studor.
Erika Van Tielen gaat raften in het prachtige Soca-dal en ontsluiert de geheimen van het statige Bled, samen met zijn excentrieke burgemeester. Slovenië is geen raar Oostblokland, maar een moderne EU-lidstaat die de perfecte mix tussen natuur en cultuur in huis heeft.
REPORTER : Erika Van Tielen
REGISSEUR : Luc Segers
Een autovakantie naar Slovenië van één week aan de Sloveense Riviera, Portoroz kan al vanaf 416 euro per persoon. Je verblijft dan in halfpension in viersterrenhotel Grand Hotel Bernardin. Kinderen tot en met 12 jaar verblijven gratis.
Eén week in de Sloveense Alpen in Bohinj kan al vanaf 345 euro per persoon. Je verblijft in halfpension in viersterrenhotel Bohinj Park Eco Hotel. Kinderen tot en met 12 jaar verblijven gratis.
Erika Van Tielen's gids heet Simone B. Michielen. Zij is een Nederlandse die al jaren in Slovenië woont.
Adres: Recica ob Savinji 72, 3332 Recica ob Savinji (Slovenië)
LEUK LOGEREN

Vila Bled

De voormalige residentie van Tito is nu een sjiek hotel. Erika Van Tielen genoot ervan.
ETEN & DRINKEN

Hisa Franko

De voortreffelijke keuken van Ana maakt van Hisa Franko een toprestaurant in Kobarid volgens Erika Van Tielen.
Nationaal Park Triglav

Behalve natuurschoon bezit het nationaal park Triglav ook de mooiste weg van Slovenië. Die loopt vanaf Kranska Gora zuidwaarts het park in, stijgt omhoog naar de Vrsicpas (1611m hoog) en daalt weer af naar de vallei van de Soca.
De vijftig genummerde bochten maken de weg niet geschikt voor mensen die snel wagenziek worden.
Je kan in het Triglav Park de kabelbaan van Vogel nemen of naar het meer van Bohinj gaan. Daar maak je een boottochtje of ga je net als Erika Van Tielen paragliden.
Studor

Bezoek zeker het traditionele dorp Studor. De plaats maakt deel uit van Bohinj en het lijkt alsof de tijd er is blijven stilstaan.
Bled

Bled is een gezellig stadje. Slenter net als Erika Van Tielen door de winkelstraatjes en geniet van de vele terrasjes. De grote attractie is het meer van Bled (Blejska Jezero) met daarin het enige Sloveense eiland. Bled grenst aan het Triglav National Park en wordt door de locals een Bike & Hike paradijs genoemd.
Het wilde water van de Sava Dolinka rivier nodigt je uit om allerlei watersportactiviteiten te onder nemen zoals raften, tuben en hydrospeeden, terwijl het enigste nationale park van Slovenië zich uitstekend leent voor activiteiten als mountainbiken, klimmen en abseilen, bergwandelen en canyoningen.
Raften op de Soca rivier en een heel wat andere adventure-sporten zijn mogelijk in de omgeving van Bovec en Tolmin.
www.maya.si
www.events-teambuilding.com
Oorlogsmuseum Kobarid

Het prachtige rivierdal van Kobarid was helaas niet altijd een paradijs. Tijdens de Eerste Wereldoorlog hebben zich daar bloederige taferelen afgespeeld. Meer info kreeg Erika Van Tielen in het oorlogsmuseum in Kobarid.
100% Kroatië en Slovenië

De handige gids 100% Kroatië en Slovenië loodst Erika Van Tielen door twee vakantielanden in opkomst. Ontdek de prachtige Sloveense hoofdstad Ljubljana of trek door de Sloveense bergen met druipsteengrotten en kuurbaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten