zondag 6 februari 2011

Erika Van Tielen Vlaanderen vakantieland olie massage in Zuid-Tirol

Zeg nooit zomaar Tirol tegen Zuid-Tirol. Hoewel veel mensen er Duits spreken en de schnitzels en lederhosen nooit ver weg zijn, hoort de streek wel degelijk bij Italië. Erika Van Tielen ontdekt er de perfecte mix tussen 'Dolce Vita' en 'Gründlichkeit'.
Erika Van Tielen maakt in Vlaanderen Vakantieland kennis met de twee lokale helden. Ötzi, de ijsman. En Reinhold Messner, de wereldberoemde bergbeklimmer.
 
Erika Van Tielen ontdekt het kuuroord Meran met de hulp van onze eigen Sissie: Evy Gruyaert.
En Erika Van Tielen maakt ook tijd voor een stevig mountainbikeritje en een prachtige bergwandeling. De olie massage achteraf in een luxe-wellnesshotel is de kers op de sowieso al erg lekkere taart.
REPORTER : Erika Van Tielen
REGISSEUR : Etienne Bruylandt
Dolce Vita is een keten van vijf wellnesshotels in de Vinschgau-vallei in Zuid-Tirol.
 
Elk hotel heeft zijn eigen stijl en je mag tijdens je verblijf ook telkens gebruikmaken van de faciliteiten van de andere vier hotels.
 
Ze beschikken elk over een uitgebreid wellnesscenter. Erika Van Tielen laat zich naakt eens lekker verwennen met een olie massage.
Südtiroler Archeologiemuseum
In de zomer van 1991 vond het Duitse echtpaar Simon in de Ötztaler Alpen op 3210 meter een lijk. Het was geen verongelukte bergbeklimmer, maar een gevriesdroogde mummie die de troetelnaam Ötzi kreeg.
 
Onderzoek toonde aan dat Ötzi ongeveer 5300 jaar geleden heeft geleefd en 46 jaar was toen hij stierf.
 

Tegenwoordig kun je Ötzi zien in het Südtiroler Archeologiemuseum in Bozen/ Bolzano. Opgelet, want het museum is van 14 tot en met 28 februari 2011 gesloten.
Messner Mountain Museum
Reinhold Messner beklom al op jonge leeftijd rotsen, maar werd vooral beroemd doordat hij als eerste alle veertien bergen hoger dan 8000 meter beklom.
 
Hij gebruikte daar geen zuurstofflessen voor. Erika Van Tielen vraagt hem alles van het lijf. Bezoek het Messner Mountain Museum
Boek via je Dolce Vita hotel een ritje met de Cabrio naar de Reschensee.
Waan je net als Erika Van Tielen Sissi in de prachtige tuinen van Schloss Trauttmansdorff en in het kuuroord Meran. Daar is ook een Sissi-wandelweg.
 
De route vind je in een folder te verkrijgen bij de toeristische dienst. Opgelet, de tuinen en het touriseum zijn gesloten tot 1 april 2011.
Glurns is het kleinste stadje van Zuid-Tirol en daardoor alleen al zeker een bezoek waard.
www.glurns.net
Doe als Erika Van Tielen vooral gezond: mountainbike, wandel en laat je verwennen in deze prachtige streek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten