dinsdag 4 mei 2010

Erika Van Tielen maakt filmdebuut op witte doek


Erika Van Tielen maakt haar filmdebuut in 'Frits & Freddy', de langspeelfilm van Guy Goossens en Marc Punt. De opnames voor deze 'avontuurlijke comedy' zijn eergisteren gestart. "In totaal deden 120 jonge actrices auditie voor deze rol, maar Erika Van Tielen voelde de rol perfect aan", vertelt Goossens. "Het was zeker niet onze bedoeling om nog een bekende naam te strikken, ze was gewoon de sterkste kandidate. Bovendien is een leuke snoet tussen al die boeventronies aardig meegenomen."

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tom Van Dijck en Peter Van den Begin, die Frits en Freddy spelen. De twee broers komen aan de kost als huis-aan-huis bijbelverkopers, maar jatten af en toe wat mee uit de huizen die ze bezoeken. Bij een beruchte witteboordencrimineel, die de klok rond geschaduwd wordt door de politie, loopt het echter mis.

De cast kan naast Erika Van Tielen op nog meer grote namen rekenen, zoals Wim Opbrouck, Lucas Van den Eynde, Frank Focketyn, Tania Kloek en Jan Van Looveren. De film wordt op 15 december in de zalen verwacht.

Erika Van Tielen zal de rol van Kim vertolken in Frits & Freddy, de langspeelfilm van Guy Goossens en Marc Punt, waarvan de opnames startten op 1 mei 2010. Ze maakt daarmee haar debuut als actrice.

In totaal deden 120 jonge actrices auditie voor deze rol. Het was helemaal niet onze bedoeling om nog een bekende naam te strikken, maar Erika Van Tielen, die als voorlaatste aan de beurt kwam, voelde de rol perfect aan. Ze was gewoonweg de sterkste kandidate. Punt uit. En bovendien is een leuke snoet tussen al die boeventronies aardig meegenomen. (regisseur Guy Goossens)
Jan Van Looveren (Trigger Happy, MLF) en Damiaan De Schrijver (Tg STAN) vervolledigen de cast.

‘Damiaan De Schrijver overtuigen om mee te doen in een film, is altijd een werk van lange adem. Damiaan zegt namelijk standaard ‘neen’ tegen gelijk welke rol die hem wordt aangeboden, zelfs nog voordat hij het scenario heeft gelezen. Hij speelt liever theater met z’n eigen gezelschap STAN. We hebben hem dan ook letterlijk moeten stalken, maar dat hadden we er graag voor over. Er is immers maar één Damiaan De Schrijver. (Guy Goossens)

Frits & Freddy is een filmproject van Guy Goossens en Marc Punt met in de hoofdrollen Tom Van Dyck, Peter Van den Begin, Wim Opbrouck, Lucas Van den Eynde en Frank Aendenboom.
Verder ook met Frank Focketyn, Tania Kloek en Tom Dewispelaere.
De film komt uit in de bioscoop op 15 december 2010 via Independent Films Distributie.

Presentatrice Erika Van Tielen is eind dit jaar voor het eerst te zien in de biosoopzalen. Ze speelt mee in 'Frits en Freddy', een film van Guy Goossens en Marc Punt.

De opnames zijn net gestart en de film komt uit in december. 'Frits en Freddy' vertelt het verhaal van twee bijbelverkopers die van deur tot deur gaan. Erika Van Tielen vertolkt de rol van Kim, een rugzaktoeriste. 'Ze ontmoet de verkopers wanneer die zich op een dieptepunt bevinden en brengt hen in nog grotere problemen', vertelt regisseur Guy Goossens.

'Het was niet onze bedoeling om een bekende Vlaming te strikken. In totaal waren er 120 actrices op de auditie, Erika was gewoonweg de beste', aldus Goossens. 'En bovendien is een leuke snoet tussen al die boeventronies aardig meegenomen', geeft hij toe.

Tom Van Dyck en Peter Van den Begin nemen de hoofrollen voor hun rekening. Ook Frank Focketyn, Wim Opbrouck en Tania Kloek spelen mee.

Erika Van Tielen (26) krijgt een belangrijke rol in de nieuwe Vlaamse komedie Frits & Freddy waarvan de opnamen zopas begonnen zijn. 'Ik speel Kim, een stoer meisje dat in de Ardennen een lift krijgt van een oplichter en zo bij louche zaakjes betrokken raakt', zegt Erika Van Tielen. De Vlaanderen Vakantieland reporter en presentatrice heeft geen acteerervaring, maar deed mee aan een auditie. In de film, die geregisseerd wordt door Guy Goossens en Marc Punt, zullen bekende acteurs als Tom Van Dyck, Peter Van den Begin, Wim Opbrouck en Lucas Van den Eynde te zien zijn. Op 15 december wordt Frits & Freddy in de zalen verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten