zondag 5 februari 2012

Erika Van Tielen ontdekt beeldig Bonn in Vlaanderen Vakantieland


Erika Van Tielen ontdekt beeldig Bonn in Vlaanderen Vakantieland

Königswinter, het Siebengebirge, de Drachenfels, Duitsland: Erika Van Tielen herontdekt die topbestemingen uit haar jeugd en ontdekt dat ze ook vandaag nog immens populair zijn.

Erika Van Tielen doet het ritje met de Drachenfels-tandradbaan en het boottochtje op de Rijn nog eens over en gaat daarna op ontdekking in het nabijgelegen Bonn.

De geboortestad van Beethoven was vijftig jaar lang de hoofdstad van de Bondsrepubliek Duitsland, maar moet qua populariteit vaak het onderspit delven tegen andere steden in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Keulen en Düsseldorf bijvoorbeeld. Ten onrechte, want Bonn heeft ook een stevige portie cultuur en politiek in de aanbieding.

Erika Van Tielen volgt de Weg der Demokratie die haar langs alle belangrijke politieke gebouwen voert. Ze bezoekt het geboortehuis van Beethoven en gaat kijken naar de indrukwekkende tentoonstelling Art and design for all in de Bundeskunsthalle. Ten slotte dompelt ze zich onder in de zotte carnavalssfeer. Want daar is - gelukkig of helaas - geen ontkomen aan.

REPORTER: Erika Van Tielen
REGISSEUR: Etienne Bruylandt

Bonn is makkelijk en snel te bereikbaar met de trein. De Thalys rijdt van Brussel naar Keulen en van daaruit heb je nog 20 minuutjes te gaan met de gewone trein tot in het centrum van Bonn.

Hotel Kanzler

Erika Van Tielen heeft overnacht in het het Kanzler Hotel. Vlakbij de Museumsmeile en dus vlakbij bezienswaardigheden als de Bundeskunsthalle en het Haus der Geschichte.


Breng zeker een bezoekje aan de tentoonstelling ART AND DESIGN FOR ALL in de Bundeskunsthalle. De tentoonstelling loopt nog tot en met 15 april 2012.

De Weg der Demokratie

Wandel net als Erika Van Tielen langs alle politieke instellingen die belangrijk waren in de vijftig jaar dat Bonn hoofdstad van de Bondsrepubliek was. Je komt voorbij Palais Schaumburg (met het kantoor van Konrad Adenauer) en de Kanzlerbungalow (waar heel wat kanseliers gewoond hebben).

Haus der Geschichte

De Weg der Demokratie begint en eindigt in het Haus der Geschichte. Hier krijg je op een hele fijne manier een goed en gevarieerd beeld van Duitsland van 1945 tot nu.

De Beethoven I-tour (audiotour) voert Erika Van Tielen langs alle plekken in de stad die iets met Beethoven te maken hebben. Alle info bij Bonn Information.

Het Beethoven Haus

Ontdek net als Erika Van Tielen alles over dé componist van Bonn in het geboortehuis van Ludwig van Beethoven.

MS Godesia

Wentel je zoals Erika Van Tielen in de "Rijnromantiek" en maak een boottochtje op de Rijn.

Ga net als Erika Van Tielen met de tandradbaan de Drachenfels op en breng daar een bezoekje aan Schloss Drachenburg.