zondag 10 januari 2010

Erika Van Tielen : De slimste mens van de dag in De Slimste Mens Ter Wereld


Regisseur en presentator van de Slimste Mens Ter Wereld Erik Van Looy over Erika Van Tielen.

Normaal gezien neemt Erika Van Tielen nooit deel aan spelprogramma's, dus ik was verrast toen ik het nieuws hoorde.

Ik denk dat ze met haar deelname aan De slimste mens Ter Wereld wil laten zien dat er meer in haar zit dan wat veel mensen denken.

Ze is begonnen bij Ketnet en daarna als omroepster bij VTM, dan krijg je nogal vlug het etiket “sexy babe, opgeplakt. Daar heeft ze een hekel aan. Ze houdt niet van hokjesdenken.'

'Erika Van Tielen is nog maar zesentwintig. Het zal voor haar niet evident zijn om in de quiz historische videofragmenten of oud-politici te herkennen.

Dat is nu eenmaal geen kennis die je zomaar bijspijkert door een paar boeken te lezen. Bovendien was ze tot een week voor de opnames op reis, dus veel heeft ze zich niet kunnen voorbereiden.

Ze zal sowieso haar best doen, want Erika Van Tielen is een perfectionist en ik weet dat ze het verschrikkelijk zou vinden om er in de eerste ronde uit te vliegen.'

Ben Roelants, collega van Erika Van Tielen bij Vlaanderen Vakantieland.

'Erika Van Tielen is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ze zal zich tijdens De slimste mens goed verweren, zoals ze dat ook tijdens de reportages voor Vlaanderen Vakantieland doet: Erika is een dame met inhoud.'

'Ze zal zich zeker niet onvoorbereid in de vuurlinie begeven: Erika Van Tielen kennende, zal ze veel gelezen hebben.

Van muziek en literatuur weet ze veel af, daar zal ze sowieso haar slag slaan. Ik hoop vooral dat Erika kan bewijzen dat ze geen lege doos is:

ze heeft communicatiewetenschappen gestudeerd en is een dame met kennis van zaken. Helaas moet je in De slimste mens ook op de hoogte zijn van de onnozelheden van het leven en mannen lijken daar nu eenmaal beter in.

Die houden ervan om in een bruin café met hun weetjes te koop te lopen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten