zondag 31 januari 2010

Erika Van Tielen op cruise met de Royal Clipper voor Vlaanderen Vakantieland in Libië


Een schip, een kapitein en elke dag een nieuwe uitstap: dat is de essentie van cruisen. Erika Van Tielen gaat in Rome aan boord van de Royal Clipper voor de allereerste cruise van haar leven. Ze maakt een gevarieerde rondvaart op de Middellandse Zee.

DEEL 2 : Libië

De Royal Clipper verlaat met Erika Van Tielen aan boord de haven van Valletta in Malta en zet koers richting Afrika. Twee volle dagen en nachten wordt er alleen maar gezeild. En dan is er plots opnieuw land in zicht: Libië.

Het land van Kolonel Gaddafi, maar meer nog van de mooiste Romeinse sites die Erika Van Tielen ooit gezien heeft.

Sabratha en Leptis Magna zijn nog volledig onontgonnen parels. En ook de hoofdstad Tripoli is een bezoekje meer dan waard.

De laatste dagen van de cruise vaart het grootste zeilschip ter wereld met Erika Van Tielen in Griekse wateren. Langs de Peloponnesos.

Erika Van Tielen meert aan in Gythion en bezoekt de kloosters van ‘spookstad’ Mistras.

Tussendoor is er natuurlijk ook ruim de tijd voor sport en ontspanning aan boord. Een sessie aquagym, een les zeemansknopen leggen of een danske placeren. Het kan en mag allemaal.
De allerlaatste avond op zee wordt gevierd in stijl. En in aanwezigheid van Erika Van Tielen en de one and only captain Vlad.

REPORTER : Erika Van Tielen
REGISSEUR : Etienne Lerno

Een cruise in de Middellandse Zee is een unieke beleving. Met maximum een tweehonderdtal gasten aan boord blijft de kloof tussen passagiers en bemanning klein. De sfeer is ontspannen en allesbehalve stijf en het eten gebeurt niet in vaste shiften.

Een cruise van acht dagen kan al vanaf 1725 euro per persoon. Je verblijft dan in een buiten kajuit in vol pension. In die prijs zijn je overnachting met alle maaltijden (water en koffie) en sportfaciliteiten inbegrepen. Niet inbegrepen zijn vluchten, transfers, havenbelastingen, excursies en persoonlijke uitgaven. Tot 17 jaar geniet je van een kinderkorting van 50%.

Cruise & Style is een magazine over alle soorten cruises, maar ook op de uitgebreide website lees je een heleboel leuke reportages. Bovendien kom je net als Erika Van Tielen alles te weten over zeecruises, zeilcruises of de schepen zelf. Je krijgt daarnaast een heleboel handige tips en concrete adressen van gespecialiseerde reisbureaus.

Tripoli is de hoofdstad van Libië. Hier moet je zeker het groene plein bezoeken. Dat is het centrale deel van de hoofdstad. Ook de Gurgi Moskee en de Boog van Marcus Aurelius zijn de moeite waard.

Leptis Magna is wellicht een van de bekendste Romeinse sites in Noord-Afrika. De plaats is beschermd als UNESCO Werelderfgoed. Het amfitheater vlakbij de zee is bovendien schitterend gelegen.

Sabratha is net als Leptis Magna een oude Romeinse site. Het theater is het hoogtepunt van Sabratha en moet je dus zeker bezoeken.

Wie Athene zegt, denkt aan de Akropolis, gaat naar de Plaka, drinkt een ouzo en eet een souvlaki. Maar Athene is veel meer dan die toeristische klassiekers en dat ondervindt Erika Van Tielen meteen tijdens haar reis in Griekenland.

Het is ook een trendy stad met leuke shops, hippe restaurants en decadente uitgaansgelegenheden. Erika Van Tielen ontdekt het Athene van de youngsters, samen met Christina. Een Griekse met Belgische roots.

Erika Van Tielen's Nederlandstalige gids in Athene heet Christina Stamos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten