vrijdag 29 januari 2010

Erika Van Tielen P Magazine fotoshoot


De finale van De Slimste Mens ter Wereld haalde Erika Van Tielen net niet, maar de cover van P-Magazine wel. Deze sexy fotoshoot van Erika leverde schitterende foto's op.

Erika Van Tielen, 28 jaar jong maar al een eeuwigheid aan de slag bij de radio, staat van de week in de P Magazine, niet in bikini in de beroemde badpakkenspecial van P-Magazine, maar gewoon als Erika.

Ze is tegenwoordig te horen op zaterdag bij Studio Brussel in De Maxx (12.00-18.00 uur) en nu dus ook 'gedrukt' te zien. Knap om vele redenen! En daarom waren we een beetje ontgoocheld omdat ze niet mocht meedoen in de finale van De Slimste Mens ter Wereld. Vergeef ons dat we dat even compenseren en je daarom op het interview en de fotoshoot wijzen in P-Magazine. Overigens, een blad dat de moeite waard is om iedere week te kopen.

Vrouwendiscriminatie bij De Slimste Mens Ter Wereld? Hallo, minister Lieten? Toch niet. Dit jaar in de quiz steken de vrouwen er met kop en schouder bovenuit. Ann De Bie zong het tot nu toe vijf keer uit en de roodharige Erika Van Tielen bekend van Vlaanderen Vakantieland en De Max op Studio Brussel deed voor de vierde keer mee.

Wat zit er dezer dagen in je cd-speler?

Erika Van Tielen «'The Trials of Van Occupanther' van Midlake. Hun nieuwe plaat zit eraan te komen, en op 11 februari staan ze in de AB: dat wil ik niet missen. Verder: 'End Times' van eels, en 'Hombre Loco', nog altijd. Sinds ik de biografie van Mark Everett heb gelezen, 'Things the Grandchildren Should Know', ben ik een nog grotere fan dan ik al was.»

Wat was de eerste plaat die je ooit kocht?

Erika Van Tielen «'Cross Road', een verzamelaar van Bon Jovi. Allemaal de schuld van het melige nummer 'Always', dat ik toen blijkbaar goed vond, en de bijbehorende clip, waarin een wel heel knappe kerel meespeelde (lacht). Eveneens gekocht in die tijd - ik probeer hier één en ander recht te trekken: het debuut van Foo Fighters en 'Bleach' van Nirvana. Dat was minder recent en dus goedkoper dan 'Nevermind'. Als tiener kopieerde ik ook veel op cassette omdat ik cd's te duur vond.»

HUMO De beste plaat aller tijden?

Erika Van Tielen «Vréééééselijke vraag. Maar de plaat die ik het meest heb gedraaid, en waarvan ik de tv-uitzending wel honderd keer heb bekeken op VHS, is 'Unplugged in New York' van Nirvana. 'The Man Who Sold the World', 'About a Girl', 'Lake of Fire', 'Where Did You Sleep Last Night'... Allemaal supernummers! Dat of 'The White Album' of 'Abbey Road' van The Beatles - tussen die twee kan ik echt niet kiezen. Ik hou heel erg van de vuile sound van de jaren zestig en zeventig. Geen kwaad woord over al die nieuwe Engelse groepjes, maar geef mij maar The Who of The Kinks. Een mens moet zijn klassiekers kennen.»

Heb je ooit één van je helden willen zijn?

Erika Van Tielen «Niet echt. Ik heb wel ooit in een groepje willen spelen, voornamelijk omdat ik vrouwelijke muzikanten supercool vind, maar verder dan een paar akkoorden op gitaar ben ik helaas nooit geraakt. Als ik toch had moeten kiezen, had het een kruising tussen Courtney Love, Melissa Auf der Maur en Shirley Manson mogen zijn. En die D'Arcy van The Pumpkins mocht er ook wezen.»

Wat zing je onder de douche of in bad?

Erika Van Tielen «Ik zing niet. Mocht ik het kunnen, ik zou gaan voor iets van Ben Folds, Weezer of Phoenix: leuke, vrolijke en aanstekelijke popliedjes. In mijn studententijd had ik wel een cd die ik altijd opzette als ik in bad ging: 'Come Away with Me' van Norah Jones, ideaal om tot rust te komen de avond voor een examen.»

Heb je een favoriete zaterdagavondplaat?

Erika Van Tielen «Makkelijke vraag: de 'Long Player'-verzamelaars van De Maxx!»

En wat op zondagochtend?

Erika Van Tielen «Johnny Cash, Fleetwood Mac, Bob Marley, The Beach Boys. Relaxte ouwe stuff.»

Is er tot slot muziek die je hartgrondig haat?

Erika Van Tielen «Free jazz: om gek van te worden! En verder: de stem van Rihanna en van die makkelijke, platgeproducete R&B. En Faithless, waarvan ik mij ooit tegen beter weten in 'Sunday 8 PM' heb aangeschaft, vind ik één van de meest overschatte groepen.

»Wat ik ook niet verdraag, is als iemand het weer eens nodig heeft gevonden om onder een klassieker een gratuite beat te zetten. Gisteren nog gehoord: Johnny Cash geremixt door Laurent Wolf. Dat is niet gewoon heel slecht, dat is om heel erg boos van te worden!»

Geen opmerkingen:

Een reactie posten