donderdag 17 oktober 2013

Erika Van Tielen maakt tv-comeback bij JUST


Erika Van Tielen maakt tv-comeback bij JUST

Erika Van Tielen zei de mediawereld enkele maanden geleden nog vaarwel, maar heeft nu al een nieuwe tv-job.

De sexy dame start bij de nieuwe digitale zender JUST, die als vervanging voor Life!TV moet dienen. Op de zender zal je vooral muziek, entertainment, kinderprogramma's, avontuur en bekende Vlaamse gezichten terugvinden.

Erika Van Tielen aan de slag bij JUST

Vanaf het einde van dit jaar zal Erika Van Tielen te zien zijn op de digitale zender JUST, de vervanger van Life!TV. Dat schrijft Het Nieuwsblad woensdag.

In mei stapte Erika Van Tielen op bij de VRT, waarna het even stil bleef rond Van Tielen. Tot vorige week, toen ze in een opiniestuk schreef dat ze op het nippertje aan een burn-out ontsnapt was. Erika Van Tielen lijkt ondertussen wel klaar om een nieuw hoofdstuk te breien aan haar carrière in de mediawereld. Bij JUST zal ze samenwerken met onder meer Belle Perez, Jelle Van Dael en Nina De Man.

De nieuwe digitale zender wil een mix brengen van vooral muziek, entertainment, kinderprogramma’s en avontuur.

Erika Van Tielen: "Ik moest stoppen of ik had een burn-out"

Erika Van Tielen kondigde op haar dertigste plots een stop aan. Vaarwel media, tijd voor iets anders. Zo leek het. Maar intern bleek er veel meer aan de hand te zijn: Erika Van Tielen was volledig uitgeblust door het harde werken en stevende rechtstreeks af op een burn-out.

"Ik ben net dertig geworden, dus ik dacht eerst dat het daaraan lag. Dat tram 3 ervoor zorgde dat ik plots aan alles begon te twijfelen, zelfs of ik wel enig talent had. Maar na een paar maanden bezinning besef ik dat er meer aan de hand was. Pas nu ik er bovenop ben, besef ik hoe diep ik heb gezeten. Ik heb zelfs even getwijfeld om professionele hulp te zoeken. Ik voelde me zo klein. Door uit de ratrace te stappen, heb ik mezelf net op tijd beschermd tegen de gevreesde burn-out weet ik nu. Het was vijf voor twaalf", aldus Erika Van Tielen in De Morgen.

"Ik ben ervan overtuigd dat er een verband is tussen hoeveel een werknemer kan dragen en hoeveel feedback hij krijgt. Ik kreeg het gevoel dat ik in het ijle aan het werken was: was het goed wat ik deed of net slecht? Ik bleef in het ongewisse. Dat heeft overigens niets met het vissen naar complimentjes te maken: natuurlijk doet een schouderklopje op zijn tijd deugd, maar ook negatieve feedback in de vorm van constructieve kritiek kan heilzaam werken. Ik wist gewoon niet meer waar ik stond. En dan krijg je het verhaal van de goede zielen die maar doorwerken in de hoop dat hen op het einde van de rit een beloning wacht. Alleen: die volgt niet. Dat ondermijnde mijn zelfvertrouwen en mijn goesting om te werken, met het gekende gevolg.", aldus Erika Van Tielen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten