vrijdag 12 november 2010

Erika van Tielen en andere vrouwen nemen Studio Brussel over: Studio Brusselle


Ter gelegenheid van Vrouwendag op 11 november geeft Studio Brussel zijn volledige programmering een vrouwelijke tint. Een dag lang draagt de zender de naam Studio Brusselle. Onder het motto 'Wife is music' zijn zowel de presentatie als de muziek op 11 november exclusief vrouwelijk.

Siska Schoeters, Sofie Lemaire, Erika Van Tielen, Linde Merckpoel, Ilse Liebens, Kirsten Lemaire, Ayco Duyster en Lisa Smolders presenteren platen van vrouwelijke artiesten, en een 'Top Wijftig' met de 50 invloedrijkste vrouwen in de muziek, gekozen door de luisteraars. Studio Brusselle brengt verder ook een vrouwelijke band bijeen, Elle 7.

Leadzangeres Lady Linn, gitariste Sarah Yu Zeebroeck, basgitariste Lies Lorquet, drumster Isolde Lasoen en backing vocalistes Roos Van Acker, Elke Jacobs en Siska Schoeters brengen een cover van het nummer 'Pretend We're Dead' van L7, een one-hitwonder uit de jaren 1990.

Donderdag 11 november vierde Studio Brussel Vrouwendag en speciaal voor die gelegenheid wordt de zender dan een hele dag Studio Brusselle!

Onder het motto Wife is Music zijn zowel de presentatie als de muziek op 11 november exclusief vrouwelijk. De mooiste vrouwenstemmen van Studio Brussel presenteren de mooiste vrouwelijke muziek, onder meer in de Top Wijftig.

Tijdens Studio Brusselle spat het oestrogeen uit de radio, met de eregalerij van Studio Brussels mooiste vrouwen(stemmen): Siska Schoeters, Sofie Lemaire, Erika Van Tielen, Sofie Lemaire, Linde Merckpoel, Ilse Liebens, Kirsten Lemaire, Ayco Duyster en Lisa Smolders.

Zij presenteren de hele dag uitsluitend vrouwelijke plaatjes en serveren ’s avonds, vanaf 19.00 uur, De Top Wijftig: de vijftig belangrijkste en invloedrijkste vrouwen uit de muziekgeschiedenis, gekozen door onze luisteraars. Na De Top Wijftig sluit Studio Brusselle Vrouwendag af met knallende dj-sets van de hipste vrouwelijke dj’s van het moment.

DE TOP WIJFTIG
Studio Brusselle gaat op zoek naar vijftig topwijven uit de muziekgeschiedenis. Wie zijn dé vrouwelijke muziekiconen uit de recente pop- en rockgeschiedenis? Luisteraars konden via stubru.be hun top 3 doorsturen: van Aretha Franklin tot Lady Gaga, van Blondie tot Sarah Bettens, van Patti Smith tot La Roux, van Janis Joplin tot Beth Ditto. Op basis van die keuze serveren Ayco Duyster en Lisa Smolders De Top Vijftig, op donderdag 11 november van 19.00 tot 23.00 uur.

STUDIO BRUSSELLE
07.00-10.00 uur: Siska Schoeters en Roos van Acker
10.00-13.00 uur: Ilse Liebens en Kirsten Lemaire
13.00-16.00 uur: Erika Van Tielen en Leen De Ridder
16.00-19.00 uur: Sofie Lemaire en Linde Merckpoel
19.00-23.00 uur: De Top Wijftig, met Ayco Duyster en Lisa Smolders
23.00-24.00 uur: Dj-sets van de hipste vrouwelijke dj’s van het moment

'Radiovolk' op televisie. 't Gebeurt te weinig. Gegangmaakt door ons eigen idealisme kunnen we bijgevolg niet verder dan u wederom attent maken op De Laatste Show, waarin Michiel Devlieger vanavond tal van bekende stemmen een gezicht geeft.

De presentator verkeert in goed gezelschap op deze Nationale Vrouwendag. De vier vrouwelijke ministers van de Vlaamse regering, Ingrid Lieten (minister van Media), Hilde Crevits, Freya Van den Bossche en Joke Schauvliege, nemen samen plaats op de zetel van De laatste show voor een gesprek over politiek, vrouw zijn, en de hatelijke clichés over vrouwen in de politiek.

Stubru-presenatoren Erika Van Tielen, Roos van Acker en Siska Schoeters zijn er ook, want zij veranderen Studio Brussel vandaag in Studio Brusselle, een radiostation met alleen maar vrouwen. In De Laatste Show vertellen ze hoe dat experiment verliep, en ze gaan mee op zoek naar het grootste vrouwelijke rock- en popicoon uit de geschiedenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten